Mietteet matkan jälkeen

Matka oli alusta loppuun uskomaton kokemus. Siihen mahtui paljon “säätämistä” niin hyvällä, kuin huonollakin tavalla. Reissu oli alusta saakka ainutlaatuinen mahdollisuus, joka tuli mielestäni koettua lähes täydessä potentiaalissaan. En ole ikinä ulkomaanmatkalla kokenut ja nähnyt yhtä paljoa. Porukka, joka aluksi oli täysin tuntematon toisilleen, muotoutui yhtenäiseksi ryhmäksi, jonka ansiosta päivät kuluivat todella nopeasti. Hauskaa riittii koko ajan.

Opettajat olivat rentoja ja pitivät reissun hyvin kasassa. Ohjelma oli mielekästä, eikä mikään varsinaisesti ollut tylsää tekemistä. Ohjelmaa ja tekemistä riitti lähes koko ajan, eikä se silti tuntunut painavan, kuin sitä olisi liikaa.

KV-koulu oli avulias ja piti hyvää huolta meistä suomalaisista. Kiinalaiset oppilaat ja opettajat olivat mukavia ja osa heistä uskalsi jopa puhua meille :D.

Tottakai aina tulee vastoinkäymisiä, kuten kipeänä makaaminen ja pankkikortin hävittäminen, mutta kaikesta selvittiin hyvällä ryhmähengellä ja tietysti säätämisellä. Ruoka ja kulttuuri olivat itselle suurimpia haasteita, mutta kaikkea tuli kokeiltua (sammakkopata ja hyytelöity ankan veri) ja paljon tuli omaksuttua uutta tietoa.

Lopuksi voisi kiittää uskomatonta ryhmää, aina tukena olleita opettajia ja varmasti raskaan työn tehneitä suunnittelijoita. Matka oli hieno kokemus ja Kiinassa kannattaa ihmeessä käydä!

Ps. Kuvassa itse pirulainen kameran takaa. 7kg kamerareppu oli joka paikassa mukana lähes koko matkan ajan. Selkä oli kipeä vielä viikon reissun jälkeen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s